recept: Túrós-szilvás süti, Kifőzde
Túrós-szilvás süti
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztához:
1,25 dl tej, 6 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 30 dkg finomliszt, 1 tojás, 8 dkg vaj,

A töltelékhez:
1 kg magvaváló szilva, 15-20 dkg fahéjas porcukor, 8 babapiskóta,

A krémhez:
50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 2 dl tejföl, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál tearum

1 tojás a kenéshez, fahéjjal kevert porcukor a szóráshoz





A tésztához egy kávéskanál porcukorral langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és lefedve félretesszük. Ha megkelt, tálban összekeverjük a liszttel, porcukorral és a felvert tojással. Hozzáadjuk a vajat, majd kézzel jól összegyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Lefedve, 20 perc alatt kb. kétszeresére kelesztjük.

Közben megmossuk, szárazra töröljük a szilvát és kimagozzuk. A babapiskótákat finom morzsává törjük. A krémhez villával összekeverjük a hozzávalókat. A végén tesszük bele finoman adagolva a pudingport.

A sütőt előmelegítjük, egy mélyebb tepsit kikenünk vajjal, finoman megszórjuk liszttel. A kétszeres tepsi méretűre kinyújtott tészta egyik felét a tepsibe tesszük, megszórjuk a babapiskóta-morzsával, és megrakjuk a szorosan egymás mellé fektetett fél szilvákkal, melyekbe fahéjas porcukrot teszünk.
Rákenjük a túrókrémet, egyenletesen elsimítjuk, majd rátesszük a másik tésztalapot. Megkenjük a felvert tojással, vastag hústűvel megszurkáljuk, majd közepesen meleg sütőben kb. egy órát sütjük, míg szépen megbarnul a teteje.
Langyos melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral, majd, ha teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: A Nők lapja receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2008.08.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:58:56 - 2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez