Hozzávalók: |
Elkészítés: |
A tésztához: 1,25 dl tej, 6 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 30 dkg finomliszt, 1 tojás, 8 dkg vaj, A töltelékhez: 1 kg magvaváló szilva, 15-20 dkg fahéjas porcukor, 8 babapiskóta, A krémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 2 dl tejföl, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál tearum 1 tojás a kenéshez, fahéjjal kevert porcukor a szóráshoz |
A tésztához egy kávéskanál porcukorral langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és lefedve félretesszük. Ha megkelt, tálban összekeverjük a liszttel, porcukorral és a felvert tojással. Hozzáadjuk a vajat, majd kézzel jól összegyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Lefedve, 20 perc alatt kb. kétszeresére kelesztjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes. |